GRUPP

GRUPPSESSIONER

Grupp sessioner är tillgängliga för större och mindre grupper. Jag arrangerar workshops och workshopserier i olika sammanhang som du kan hitta information om här på hemsidan, via Nyhetsbrevet och på Facebook.

 

Du kan även skapa en grupp själv av; vänner, familj, kollegor eller till dina anställda eller studenter för att bjuda in mig. Om du inte har råd med individuell session kan du och en till ha en mindre session för bara er.


Gruppsessionerna kan utformas olika i innehåll och längd beroende på intresse och behov. 


Längre ner kan du läsa om aktuella workshops och specifika områden jag specialicerar mig inom så som: 


  • UTMATTNING
  • DANSARE
  • SOMATISK YOGA


Jag även utför sessioner för vilken målgrupp som helst.

Kontakta mig för mer information och pris på info@somatisk.com 


 

AKTUELLA WORKSHOPS

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MIG OM DU VILL ARRANGERA EN WORKSHOP ELLER ÄR INTRESSERAD AV WORKSHOPS NÄR DET KOMMER UPP NÅGOT. info@somatisk.com


Från och med i mars kan du boka in en parsession, mindre eller större grupp som hålls på Eko-LOGISKT konceptcafé & vänner i Falkenberg.

UTMATTNINGSSYNDROM

Jag arrangerar gruppsessioner specifikt för målgruppen med erfarenhet av utbrändhet/arbetsrelaterad stress. Under min utbildning har jag specialiserat mig på uttmattning och har identifierat aspekter som är viktiga både för att förstå orsak och att stötta ens återhämtning. Med egen erfarenhet av utmattning har jag hittat en väg till återhämtning och ett nytt sätt att leva mitt liv på. Har du varit, är du eller upplever du symtom av utmattningssyndrom så hjälper jag dig gärna att stötta dig i din återhämtning. Det går också bra att boka privat session. 


Läs ovan om AKTUELLA WORKSHOPS där jag arrangerar en gruppsession den 8/3 i Skövde.


FÖR DANSARE

UTMATTNING påverkar kroppen i allra högsta grad och återhämtningsprocessen kan vara komplicerad och tung. Väldigt sällan är det en rakt stigande kurva utan en krokig väg. Traumat av utmattningen finns i kroppen och påverkar även vårt psyke. Att lära känna sin kropp på nytt och dess nya gränser och möjligheter är inte en självklarhet. Via Somatisk kunskap kan du hitta ett nytt sätt att förhålla dig till din kropp och lyssna på vad den behöver för stunden. 


Via kroppsmedvetenhet, andning och lätta rörelser hjälper vi dig i helhet att sammankoppla det som behövs i din kropp. SOMATISK YOGA

Som dansare, danspedagog och rörelseanalytiker är jag även specialiserad på dansare och vad du kan behöva för att rehabilitera, stärka och effektivisera din rörelse. Jag arbetar även pedagogiskt med ett somatiskt perspektiv in i teknik, improvisation och komposition för att ge dansaren en längre och säkrare karriär som dansare.


SOMATISK PRAKTIK är en grundläggande kunskap som ger verktyg för att röra sig på ett medvetet och säkert sätt för att förhindra skador och även förstå hur en kan rehabilitera sig från skador. Den kan hjälpa dansaren in i andra tekniker, koreografi och uttryck med en ökad kroppsförståelse. Det ger oss en möjlighet att se på rörelse med ett nytt och mer vidgat perspektiv samt kan förlänga

dansarens aktiva yrkesliv. Vi ökar vår perception genom att förstå vår anatomi, inifrån och ut, samt dess relation med vår omgivning. På så sätt aktiverar vi vår inre muskulatur och dess samarbete med vårt nervsystem för att ser hur detta kan stötta våra rörelser som dansare. Med en sensomotorisk process får dansaren ett mer integrerat kroppsspråk som även påverkar det fysiska uttrycket konstnärligt.


Somatisk förhållningssätt till dans vidgar även idéen om vilka kroppar som kan dansa, bli professionella dansare och vad rörelse och danskonst kan vara.

Somatisk praktik inom dansen kan även kallas för Experiential anatomy vilket var benämningen på klassen i min professionella utbilning, på Laban i London, där jag först kom i kontakt med somatisk praktik.

Som utbildad yoga lärare håller jag yogaklasser med somatisk inriktning. Där är fokus på att röra sig i harmoni med sin egen anatomi där formen blir mindre viktig. Jag utgår från människans utvecklingsstadier och dess anatomiska funktion i kombination med yogans struktur. I mina Somatiska yoga sessioner erbjuder jag mer kontinuerlig rörelse än fasta former på ett skonsamt och ergonomisk sätt. Ökad kroppsmedvetenheten, andning och meditation står i fokus.


ANDRAS ERFARENHETER

"Det speciella och annorlunda med Somatisk praktik är att du inte går emot din kropp, i sträck och töj mm. Utan du möter din kropp, i det som är naturligt och lugnt för kroppen. Du lär dig hur kroppen slappnar av och hur du kan lära dig av den i de olika somatiska rörelserna. Samt att det är ok att det är annorlunda dag för dag, ett inkännande tankeset. Jag har fått flera verktyg av rörelser för att använda mig av i min vardag och även mycket ny kunskap i hur kroppen fungerar. " //Karin Malm

KAROLIN KENT

SOMATISK PRAKTIK/TERAPI

 

Balansera ditt inre och yttre med somatisk rörelsepraktik. Jag erbjuder skräddarsydda privata och grupp sessioner. Specialiserad på utmattning och dansare samt arrangerar föreläsningar och somatiska yogasessioner.


BOKA TID ELLER FRÅGA:

 

 

Email: info@somatisk.com

Tel: +46(0)707686107

ÖVERSIKT HEMSIDAN 

HEM

OM

INDIVIDUELL

GRUPP

KONTAKT

© Copyright. All Rights Reserved.