GRUPP

OMNI SOMATISK PRAKTIK


KAROLIN KENT CMA-SP/RSMT

Somatisk rörelsepraktiker/terapeut

och rörelseanalytiker


GRUPPSESSIONER

Grupp sessioner är tillgängliga för större och mindre grupper. Jag arrangerar workshops och workshopserier i olika sammanhang som du kan hitta information om här på hemsidan, via Nyhetsbrevet och på Facebook.

 

Du kan även skapa en grupp själv av; vänner, familj, kollegor eller till dina anställda eller studenter för att bjuda in mig. Om du inte har råd med individuell session kan du och en till ha en mindre session för bara er.


Gruppsessionerna kan utformas olika i innehåll och längd beroende på intresse och behov. 


Längre ner kan du läsa om aktuella workshops och specifika områden jag specialicerar mig inom så som: 


  • UTMATTNING
  • DANSARE
  • SOMATISK YOGA


Jag även utför sessioner för vilken målgrupp som helst.

Kontakta mig för mer information och pris på info@somatisk.com 


 

AKTUELLA WORKSHOPS


LÄS NEDAN OM AKTUELLA WORKSHOPS OCH GRUPPSERIER. VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MIG OM DU VILL ARRANGERA EN WORKSHOP ELLER VILL FÅ INFORMATION OM WORKSHOPS OCH ANNAT.

KONTAKT

EN WORKSHOPSERIE I TRE DELAR


Delta i alla för att få ett helhetsperspektiv eller delta i ensataka.


25/3 Att grunda sig -  vad innebär det att grund i kropp, sinne, i stillhet, rörelse och i vardagen.


22/4 Allt börjar med andning - där du kommer i kontakt med din naturliga fulla andning.


20/5 Din inre arkitektur - där ett nytt sätt att se på hållning introduceras med ett kraftlöst inre perspektiv. 


Läs  mer nedan om varje workshop och hur du anmäler dig.

ATT GRUNDA SIG 25/3
Datum: 25/3

Tid: 17.00- 18.30 


BOKA din plats på info@somatisk.com sista anmälningsdag 22/3.


Pris: 250kr och betalas på förhand via
Swish 123 033 80 53.
(Kontakta mig om du inte har swish.)


Var: Eko-lokiskt konceptcafé och vänner

Ingång: Apotekare gatan, se trottoarpratare


Mer info under Kontakt

Vad innebär det att vara grundad i kropp, sinne, i stillhet, rörelse och i vardagen.


Med medvetenhet om vår tyngd och hur den kan stabilisera oss börjar vi förstå konceptet ”grunda sig”. Genom att ”grunda sig” skapar vi stabilitet och mer möjlighet för rörelse och aktivitet utan onödiga spänningar. Balans mellan stabilitet och rörelse skapar balans i kroppen och i livet. Vi vänder och vrider på vad ”grunda” innebär både fysiskt, psykiskt och emotionellt.


Kom i bekväma kläder som inte begränsar din rörlighet. Du kanske vill anteckna så ta med papper och penna.


Endast förbokning av 8 platser. (kan ändras p.g.a covid-19)


Begränsat antal platser som är coronanpassat. Tillsammans tar vi ansvar för att skapa en trygg miljö.

ALLT BÖRJAR MED ANDNING 22/4

Workshopen där du kommer i kontakt med din naturliga fulla andning.


Andningen är den konstanta rörelsen vår kropp som skapar lugn, minskar spänningar och stress samt är läkande och återhämtande. En naturligt fungerande andning balanserar alla kroppens system. Den är även avgörande för aktivitet I livet och att uppnå maximal möjlighet till rörelse utan att bli utmattad.


Detta är en somatisk session där du kommer i kontakt med din andning och dess 3 dimensionella funktion genom mjuk rörelse, visualisering och anatomisk kroppsförståelse.


Begränsat antal platser som är coronanpassat. Tillsammans tar vi ansvar för att skapa en trygg miljö.


VÅR INRE ARKITEKTUR 20/5

Datum: 22/4

Tid: 17.00- 18.30 


BOKA din plats på info@somatisk.com sista anmälningsdag 19/4. 


Pris: 250kr och betalas på förhand via Swishnumret
Swish 123 033 80 53.


(Kontakta mig om du inte har swish.)

Mer info under Kontakt


Var: Eko-lokiskt konceptcafé och vänner

Ingång: Apotekare gatan, se trottoarpratare

UTMATTNINGSSYNDROM

Ett nytt sätt att se på hållning introduceras med ett kraftlöst inre perspektiv.


Vi kommer att prata om och rör oss med vår inre arkitektur/ skelett för att se hur vi kan hitta ett inre stöd för och kraftlöst varande på alla plan, i rörelse och stillhet. Du får ett inre perspektiv och verktyg som kan hjälp dig att uppleva en avslappnad och kraftlös hållning.


Kom i bekväma kläder som inte begränsar din rörlighet. Du kanske vill anteckna så ta med papper och penna.


Endast förbokning av 8 platser. (kan ändras p.g.a covid-19)


Begränsat antal platser som är coronanpassat. Tillsammans tar vi ansvar för att skapa en trygg miljö.

Datum: 20/5

Tid: 17.00- 18.30 


BOKA din plats på info@somatisk.com sista anmälningsdag 17/5.


Pris: 250kr och betalas på förhand via Swishnumret
Swish 123 033 80 53.
(Kontakta mig om du inte har swish.)


Var: Eko-lokiskt konceptcafé och vänner

Ingång: Apotekare gatan, se trottoarpratare


Mer info under KontaktJag arrangerar gruppsessioner specifikt för målgruppen med erfarenhet av utbrändhet/arbetsrelaterad stress. Under min utbildning har jag specialiserat mig på uttmattning och har identifierat aspekter som är viktiga både för att förstå orsak och att stötta ens återhämtning. Med egen erfarenhet av utmattning har jag hittat en väg till återhämtning och ett nytt sätt att leva mitt liv på. Har du varit, är du eller upplever du symtom av utmattningssyndrom så hjälper jag dig gärna att stötta dig i din återhämtning. Det går också bra att boka privat session. 


FÖR DANSARE

UTMATTNING påverkar kroppen i allra högsta grad och återhämtningsprocessen kan vara komplicerad och tung. Väldigt sällan är det en rakt stigande kurva utan en krokig väg. Traumat av utmattningen finns i kroppen och påverkar även vårt psyke. Att lära känna sin kropp på nytt och dess nya gränser och möjligheter är inte en självklarhet. Via Somatisk kunskap kan du hitta ett nytt sätt att förhålla dig till din kropp och lyssna på vad den behöver för stunden. 


Via kroppsmedvetenhet, andning och lätta rörelser hjälper vi dig i helhet att sammankoppla det som behövs i din kropp. SOMATISK YOGA

Som dansare, danspedagog och rörelseanalytiker är jag även specialiserad på dansare och vad du kan behöva för att rehabilitera, stärka och effektivisera din rörelse. Jag arbetar även pedagogiskt med ett somatiskt perspektiv in i teknik, improvisation och komposition för att ge dansaren en längre och säkrare karriär som dansare.


SOMATISK PRAKTIK är en grundläggande kunskap som ger verktyg för att röra sig på ett medvetet och säkert sätt för att förhindra skador och även förstå hur en kan rehabilitera sig från skador. Den kan hjälpa dansaren in i andra tekniker, koreografi och uttryck med en ökad kroppsförståelse. Det ger oss en möjlighet att se på rörelse med ett nytt och mer vidgat perspektiv samt kan förlänga

dansarens aktiva yrkesliv. Vi ökar vår perception genom att förstå vår anatomi, inifrån och ut, samt dess relation med vår omgivning. På så sätt aktiverar vi vår inre muskulatur och dess samarbete med vårt nervsystem för att ser hur detta kan stötta våra rörelser som dansare. Med en sensomotorisk process får dansaren ett mer integrerat kroppsspråk som även påverkar det fysiska uttrycket konstnärligt.


Somatisk förhållningssätt till dans vidgar även idéen om vilka kroppar som kan dansa, bli professionella dansare och vad rörelse och danskonst kan vara.

Somatisk praktik inom dansen kan även kallas för Experiential anatomy vilket var benämningen på klassen i min professionella utbilning, på Laban i London, där jag först kom i kontakt med somatisk praktik.

Som utbildad yoga lärare håller jag yogaklasser med somatisk inriktning. Där är fokus på att röra sig i harmoni med sin egen anatomi där formen blir mindre viktig. Jag utgår från människans utvecklingsstadier och dess anatomiska funktion i kombination med yogans struktur. I mina Somatiska yoga sessioner erbjuder jag mer kontinuerlig rörelse än fasta former på ett skonsamt och ergonomisk sätt. Ökad kroppsmedvetenheten, andning och meditation står i fokus.


ANDRAS ERFARENHETER

"Det speciella och annorlunda med Somatisk praktik är att du inte går emot din kropp, i sträck och töj mm. Utan du möter din kropp, i det som är naturligt och lugnt för kroppen. Du lär dig hur kroppen slappnar av och hur du kan lära dig av den i de olika somatiska rörelserna. Samt att det är ok att det är annorlunda dag för dag, ett inkännande tankeset. Jag har fått flera verktyg av rörelser för att använda mig av i min vardag och även mycket ny kunskap i hur kroppen fungerar. " //Karin Malm

OMNI SOMATISK PRAKTIK

 

Balansera ditt inre och yttre med somatisk rörelsepraktik. Jag erbjuder skräddarsydda privata och grupp sessioner. Specialiserad på utmattning och dansare samt arrangerar föreläsningar och somatiska yogasessioner.


BOKA TID ELLER FRÅGA:

 

 

Email: info@somatisk.com

Tel: +46(0)707686107

ÖVERSIKT HEMSIDAN 

HEM

OM

INDIVIDUELL

GRUPP

KONTAKT

© Copyright. All Rights Reserved.